Zamieszczone przez AdamB
Oświetlenie progu, światło w dolnej pokrywie lusterka
Zwiń
X
-
Oświetlenie progu, światło w dolnej pokrywie lusterka
Witam forumowiczów,
zauważyłem ostatnio, że oświetlenie umieszczone w dolnej pokrywie lusterek bocznych (w instrukcji nazywa się to "oświetlenie progu") czasami nie działa. W instrukcji jest napisane, że oświetlenie powinno działać zawsze:
"Światło zaświeca się po odryglowaniu drzwi lub po otwarciu pokrywy bagażnika.
Światło gaśnie po włączeniu zapłonu lub w czasie do 30 sekund od zamknięcia
wszystkich drzwi i pokrywy bagażnika"
Ja natomiast zauważyłem, że nie do końca tak jest. Zaobserwował może ktoś z Was takie samo zachowanie u siebie? Może jest jakaś zależność, np.: włączone światła do jazdy dziennej, oświetlenie progów nie działa?
dzięki
-
-
U mnie zapalają się po odryglowaniu centralnego, bez względu czy to dzień czy noc. Nie ma też znaczenia czy lusterka są złożone czy nie.
A gasną zaraz po zaryglowaniu.
Jesli zamknę drzwi ale nie zarygluję centralnego, (np w garażu) to świecą jeszcze przez dłuższą chwilę. Nie mierzyłem dokładnie.
Komentarz
-
-
Nie ma też znaczenia położenie włącznika świateł czy 0 czy auto podświetlenie lusterek działa tak samo.Zamieszczone przez consulU mnie zapalają się po odryglowaniu centralnego, bez względu czy to dzień czy noc. Nie ma też znaczenia czy lusterka są złożone czy nie.
A gasną zaraz po zaryglowaniu.
Jesli zamknę drzwi ale nie zarygluję centralnego, (np w garażu) to świecą jeszcze przez dłuższą chwilę. Nie mierzyłem dokładnie.
Komentarz
-
-
Mi niestety ostatnio dwa razy sie zdarzylo, że po zamknięciu wogóle nie zgasło. Zgasło dopiero po dobrych kilku minutach (po powrocie ze sklepu ciagle sie swiecilo mimo iz drzwi byly zamkniete z pilota])po ponownym odryglowaniu drzwi zgasło na sekundę żeby po chwili zaświecić się znowu i o co tu chodzi?
Komentarz
-
-
Znalazłem chyba jakąś zależność - po "dłuższym czasie" jazdy na światłach dziennych, podświetlenie progów nie działa. Spojrzę jeszcze dzisiaj, może nawet samo uruchomienie i wyłączenie silnika na światłach dziennych spowoduje niezapalenie podświetlenia.
P.S.
padero - może u Ciebie faktycznie jakiś błąd na komputerze.
Komentarz
-
-
Wlasnie u mnie jest jakby cos niedomkniete, bo gasnie po okolo 10 minutach od zamkniecia, tak jak w instrukcji gdy cos jest niedomkniete. Z drugiej strony jak jest cos niedomkniete to alarm powinien szczeknąć przy ryglowaniu z pilota i dzis znowu nie zgaslo :evil:Zamieszczone przez mac_aaronSprawdzajcie dobrze czy macie drzwi bagażnik domknięte.
Komentarz
-
-
U mnie jest tak że jeżeli jest coś niedomknięte to alarm nie "szczeknie" podczas ryglowania z pilota, tzn. słychać ryglowanie ale alarm się nie uzbraja. Dopiero jak zamknę wszystkie drzwi alarm się uzbraja tzn. "szczeknie"Zamieszczone przez paderoZ drugiej strony jak jest cos niedomkniete to alarm powinien szczeknąć przy ryglowaniu z pilota i dzis znowu nie zgaslo
Komentarz
-
-
U mnie szczeka, mam alarm dokladany.Zamieszczone przez dontakU mnie jest tak że jeżeli jest coś niedomknięte to alarm nie "szczeknie" podczas ryglowania z pilota, tzn. słychać ryglowanie ale alarm się nie uzbraja. Dopiero jak zamknę wszystkie drzwi alarm się uzbraja tzn. "szczeknie"Zamieszczone przez paderoZ drugiej strony jak jest cos niedomkniete to alarm powinien szczeknąć przy ryglowaniu z pilota i dzis znowu nie zgaslo
Komentarz
-
-
No i moje przypuszczenie (Znalazłem chyba jakąś zależność - po "dłuższym czasie" jazdy na światłach dziennych, podświetlenie progów nie działa. Spojrzę jeszcze dzisiaj, może nawet samo uruchomienie i wyłączenie silnika na światłach dziennych spowoduje niezapalenie podświetlenia.) wzięło w łeb, niestety już teraz nie mam pomysłu, może to podświetlenie ma jakiś dodatkowy czujnik zmierzchowy? Może jakiś błąd w komputerze. Zgłoszę, chyba problem przy okazji jakieś wizyty w serwisie.
Komentarz
-
-
Być może TREI, bo analogi w działaniu żadnej nie mogę się doszukać, jedyne co przychodzi mi do głowy (oczywiście wychodząc z założenia, że wszystko jest sprawne) to tak jak pisałem wcześniej, osobny czujnik zmierzchowy, chociaż inni forumowicze pisali, że u nich działa zawsze i w dzień i w nocy.
Zobaczę w najbliższym czasie co na to serwis.
Komentarz
-

Komentarz